ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

Ε.Π.Σ. : Αθηνών
Επίσημη ονομασία : Α.Ο. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
Πόλη : Περιστέρι
Έδρα : Χωράφα Περιστερίου
(Δείτε το χάρτη)
Ιστοσελίδα :
Σελίδα Facebook : facebook.com/ΑΟ-Ανθουπολης-100116421357485
Email : markos.vantar@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6934012174, 6932560518

Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα της εποχής είναι η Ολυμπιάδα Ανθούπολης, η οποία φαίνεται να δραστηριοποιείται μέχρι το 1949. Το 1950 ιδρύεται ο Ολυμπιακός Ανθούπολης, και το 1952, εμφανίζεται ο περίφημος Π.Ο.Α. – Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ανθούπολης, με γήπεδο την πλατεία όπου κάνουν στάση τα λεωφορεία σήμερα… Άλλα γήπεδα της εποχής, είναι το Μαχαραγιά, και εκεί που κάποτε ήταν ο θερινός κινηματογράφος Ντιάνα… Τη δεκαετία του 1960, ο Π.Ο.Α. γίνεται το πρώτο σωματείο με καταστατικό, ενώ σταδιακά σωματεία όπως η ΔΟΞΑ Ανθούπολης και η ΔΥΝΑΜΗ πέφτουν στην αφάνεια… Το 1963 ιδρύεται η ΑΣΤΡΑΠΗ, η οποία γίνεται μέλος της Ε.Π.Σ. Αθηνών, ενώ στα 1972 μετονομάζεται σε Α.Ο. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ όπως είναι μέχρι σήμερα το όνομα της. Ο Α.Ο. Ανθούπολη είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο ιδρύει ακαδημία ποδοσφαίρου στην Αττική, η οποία είναι και ο πυρήνας της δράσης της ομάδας, με πάμπολλες διακρίσεις,αλλά και κοινωνική προσφορά στα δρώμενα της συνοικίας, δίνοντας σημαντικές λύσεις στα αδιέξοδα της νεολαίας σήμερα…

Έχει δύο τμήματα:Το τμήμα του ποδοσφαίρου και το τμήμα του πίνγκ-πόνγκ.

Ο Α.Ο. Ανθούπολη αποτελεί στέγη αθλητισμού και πολιτισμού στην οποία περνούν πολλές ώρες της ζωής τους τα παιδιά της περιοχής. Σκοπός του είναι η καλλιέργεια και η αξιοποίηση του ταλέντου των παιδιών στο ποδόσφαιρο οργανωμένα και προγραμματισμένα έτσι ώστε η απόδοσή τους να φτάσει σε υψηλά επίπεδα και να έχει μεγάλη διάρκεια.

  • Να στελεχώσουν το αντρικό τμήμα του Αθλητικού Ομίλου Ανθούπολης και να το οδηγήσουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
  • Να μεταγραφούν σε μεγάλους συλλόγους.

Βέβαια στην παραπάνω διαδικασία συμπεριλαμβάνεται και ο κοινωνικός ρόλος του σωματείου στον οποίο δίδεται εξίσου σημαντική βαρύτητα.

Η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, η αυτοπειθαρχία, η θέληση,η υπευθυνότητα, η υπομονή, η επιμονή, το θάρρος, ο αυτοσεβασμός, ο σεβασμός του αντιπάλου, η μετριοφροσύνη, κ.α είναι μερικές από τις αρχές που καλλιεργεί.

Ο σύλλογος δέχεται στα τμήματά του όλα τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Μαθαίνουν σωστά το ποδόσφαιρο, ζώντας σε ένα περιβάλλον με αρχές και κανόνες κατάλληλο ώστε να δημιουργηθούν άτομα με ισχυρή προσωπικότητα Ενδιαφέρεται για την πρόοδο των αθλητών του στο σχολείο και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Παράλληλα τα απομακρύνει από τα αρνητικά φαινόμενα της εποχής μας όπως: κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικά, κ.α.

Η σημασία που δίνει ο σύλλογος στις ακαδημίες του είναι πολύ μεγάλη. Η αγάπη για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο θα έρθει αν οι νέες γενιές των παιδιών εκπαιδευτούν κατάλληλα από ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου τους. Για το λόγο αυτό η προπόνηση των αθλητών είναι σχεδιασμένη και προγραμματισμένη ανάλογα με την ηλικία τους και τις δυνατότητές τους. Η προσπάθεια είναι μακρόχρονη και χρειάζεται υπομονή.

Ο Α.Ο. Ανθούπολη λειτουργεί υποδειγματικά με κατανεμημένους ρόλους και αρμοδιότητες για αυτό και η πρόοδός του στην πορεία του χρόνου είναι συνεχής και ανοδική. Οι άνθρωποι που συνδράμουν την προσπάθειά του είναι άνθρωποι με αγάπη για τον αθλητισμό και ειδικότερα για τα αθλήματα του ποδοσφαίρου και του πινγκ-πονγκ.