ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ

Ε.Π.Σ. : Αιτωλοακαρνανίας
Επίσημη ονομασία : Π.Α.Σ. Ναυπακτιακός Αστέρας
Πόλη : Ναύπακτος
Έδρα : Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου
(Δείτε το χάρτη)
Ιστοσελίδα :
Σελίδα Facebook : nafpaktiakosfc
Email : nafpaktiakosfc@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6940270070

Ο Παπαχαραλάμπειος Αθλητικός Σύλλογος Ναυπακτιακός Αστέρας είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος της Ναυπάκτου με επίσημο έτος ίδρυσης το 1958. Προέκυψε από τη συγχώνευση των ομάδων «Ναυπακτιακού» και «Αστέρα Ναυπάκτου».Το 2011 συγχωνεύτηκε με την αρχάρια ομάδα Ακαδημία Ναυπάκτου.

Προέλευση και ίδρυση του συλλόγου

Πριν την ίδρυση του Ναυπακτιακού Αστέρα στην Ναύπακτο υπήρχαν ο «Αστέρας Ναυπάκτου» (με Αρ. Πρωτ. 1107 και ημερομηνία ίδρυσης 16 Απριλίου 1958) και ο «Ναυπακτιακός» (με Αρ. Πρωτ. 604 και ημερομηνία ίδρυσης 10 Αυγούστου 1959) που αποτελούσαν τις πιο σημαντικές και μοναδικές επίσημες ομάδες της κωμόπολης την εποχή εκείνη. Επίσης υπήρχαν οι «Απόλλων», «Προοδευτική», «Δόξα», «Άρης», «Σπάρτακος» και «Αγία Παρασκευή» οι οποίες είχαν χαρακτήρα συνοικιακού επιπέδου και αφού αδυνατούσαν δεν κατάφεραν να επισημοποιηθούν και εύλογα βρέθηκαν έξω από το επίκεντρο. Ύστερα από κάποιες πρωτοβουλίες της εποχής εκείνης επικράτησε η λογική της συγχώνευσης, με την αγάπη και την υποστήριξη όλων των φιλάθλων. Πρωτεργάτης του Αστέρα ήταν ο Κώστας Μπερετάνος και ο Ναυπακτιακός ιδρύθηκε με πρόεδρο τον Γιάννη Γκολιόπουλο, μέχρι και τη συγχώνευσης. Επίσης το 1964-65 πρόεδρος του Αστέρα διετέλεσε ο Γιάννης Παπανδρέου.

Το 1965 πάρθηκε η απόφαση της συγχώνευσης και οι Ναυπακτιακός και Αστέρας Ναυπάκτου ένωσαν τις δυνάμεις τους και από την ιστορική συγχώνευση των δύο ομάδων προέκυψε μια ενιαία ισχυρή ομάδα που δεν κουβάλησε διαχωριστικές γραμμές. Προς τιμή του ευεργέτη της Ναυπάκτου Δημητρίου Παπαχαραλάμπους ονομάστηκε «Παπαχαραλάμπειος Αθλητικός Σύλλογος Ναυπακτιακός Αστέρας».

Χρώματα και έμβλημα

Τα χρώματα του Ναυπακτιακού Αστέρα είναι το κόκκινο και το μαύρο.Το έμβλημα του Ναυπακτιακού Αστέρα είναι το αστέρι.

Στάδιο

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας χρησιμοποιεί για έδρα του το Παπαχαραλάμπειο εθνικό στάδιο στην πόλη της Ναυπάκτου χωρητικότητας 1600 θεατών. Τα εγκαίνια του σταδίου έγιναν την Κυριακή, 27 Ιουλίου του 1958, παρουσία του αείμνηστου συμπατριώτη μας και εθνικού μας ευεργέτη, Δημήτρη Παπαχαραλάμπους. Στο κατάμεστο στάδιο, παρουσία των τοπικών αρχών, με επικεφαλής τον τότε δήμαρχο Δημουλίτσα και τους ήχους της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, αποδόθηκαν τιμές στον δωρητή του σταδίου. Προς τιμήν του ευεργέτη, διεξήχθη φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του ιστορικού τοπικού Αστέρα και του πανίσχυρου Εθνικού Πατρών. Οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές που ευτύχησαν να απαρτίζουν, εκείνη την περίοδο, τη μοναδική στην Ναύπακτο ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα, με συγκίνηση έσφιξαν το χέρι του ευεργέτη, του είπαν ένα ειλικρινές ευχαριστώ εκ μέρους της νεολαίας και του πρόσφεραν λίγα λουλούδια, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης. Η σύνθεση του Αστέρα στα εγκαίνια ήταν: Τερματοφύλακας: Πλαστήρας Βασίλης. Αμυντικοί: Κοσανδιανός Σπύρος, Ρηγανάς Σπύρος, Σατλάνης Νίκος, Αναστασιάδης Γιώτης. Μέσοι: Χαραλαμπόπουλος Τάκης, Αντωνίου Θόδωρος. Επιθετικοί: Κόνιαρης Θανάσης, Καραγιώργος Μήτσος, Σατλάνης Κλεάνθης, Χρηστάκης Γιάννης.